
Advies grensarbeiders Duitsland / Nederland
Wonen in Duitsland, werken in Nederland
Er zijn vele situaties mogelijk die individueel beoordeelt moeten worden wanneer u als grenspendelaar dagelijks of tenminste 1 keer per week naar huis gaat over de grens.
Hoe zit het met de belastingen en sociale voorzieningen voor u? En uw gezin? Wat gebeurt er bij werkloosheid? Wat is een conserverende aanslag? En wat zijn de gevolgen voor het pensioen?
Wij adviseren al jarenlang vele grensarbeiders, DGA's en internationale ondernemingen en kunnen tevens uit eigen ervaring spreken.
Voorbeelden van grenspendelaar situaties:
- U woont in Duitsland, heeft een 2e verblijf in Nederland (bijv. een vakantiehuisje) en werkt in Nederland en misschien tevens in Duitsland?
- U woont in Duitsland en ontvangt pensioen uit Nederland
- U woont in Duitsland en wil een vakantiehuisje in Nederland kopen om te verhuren
- U woont in Duitsland of Nederland, werkt voor een Nederlands bedrijf en gaat tijdelijk (gedetacheerd) in Duitsland werken.
- U woont in Duitsland en bent DGA van een BV in Nederland



Een administratie voeren is maatwerk. Wij informeren u graag in een vrijblijvend adviesgesprek over de aanpak en mogelijkheden.
Inkomstenbelasting, Loonbelasting, Vennootschapsbelasting, Dividendbelasting,
Erfbelasting, Schenkbelasting, Kansspelbelasting, Vermogensrendementsheffing,
Accijns en verbruiksbelasting
Als u werkt in een EU-land maar in een ander EU-land woont en u dagelijks of tenminste eens per week naar huis gaat, dan bent u volgens de EU-wetgeving een grenswerker (soms ook wel grenspendelaar of grensarbeider genoemd).
Grenspendelaar
Als u werkt in een EU-land maar in een ander EU-land woont en u dagelijks of tenminste eens per week naar huis gaat, dan bent u volgens de EU-wetgeving een grenswerker (soms ook wel grenspendelaar of grensarbeider genoemd).
Conserverende aanslag
De Nederlandse belastingdienst zal bij uw emigratie een zogenaamde conserverende aanslag opleggen. Via de conserverende aanslag wordt de belastingclaim van Nederland (voor vertrek) veilig gesteld. Bij uw emigratie doet u de laatste keer aangifte via een zogenaamd M-Biljet. Op grond van deze aangifte krijgt u een belastingaanslag die u wellicht in de toekomst moet betalen.
Wij adviseren in grensoverschreidende situaties aan:
- particulieren
- DGA's
- buitenlandse ondernemingen
- Nederlandse ondernemingen
Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar van 09:00 uur tot 17:00 uur.
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
belverzoek aanvragen